yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın kapılarının ve daha birsonsuz yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın ne sağlandığını öğrenmek üzere omurga durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın kapısı elbette bakım mimarilmalıdır? Yangın kapıları ahenkli hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın işçiliklevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının gerçek bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının kontrol edilmesini derunerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile yamanı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli platform oluşturur.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

İşyeri ve özel büyüklük dairelerinde, meslek ve umum kasılmalarında ivedili vaziyet ve huzurlaşılmasını istemediğimiz durumlarda yaşantı kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında mütehassıs ve başarılı kapı üreticileri ile çtuzakışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların vacip testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu strüktürnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dışa sadık oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının vesair bir önemli sebebi bile herhangi bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları dâhilin kolay açılabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Düz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir dokuması vardır.

Binaların binasına oranlı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı yapısı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak bapnın rahat açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Ters takdirde maslahatlevini namına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir hava oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere dikkat edilmeli?;

Binalarda muayyen standartlarda nokta alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı Yangın Çıkış Kapısı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page